party-logo
Afiliere politicăPartidul “Șor”

Alexandru Botnar (2029)Circumscripția 11

Informații despre candidat

1980-08-01

mun. Orhei

SRL Magazine Sociale

Funcția curentă și activitatea profesională

În perioada octombrie -noiembrie 2016, Alexandru Botnar a fost administrator al SRL Magazine Sociale. În prezent, acesta este angajat al companiei. În paralel el este și salariat al Întreprinderii Municipale pentru Achiziții, Comerț și Piețe din mun. Orhei.

Activitate partinică

Făcând parte din echipa lui Ilan Șor în cadrul alegerilor locale din iunie 2015, Alexandru Botnar devine consilier municipal în Orhei din partea Mișcării Ravnopravie (redenumită ulterior în PP Șor).

La 2 iulie 2018, Alexandru Botnar a fost desemnat Reprezentant Împuternicit al PP Șor în r. Fălești.

Scurtă descriere a averii

Conform declarației de avere și interese personale din aprilie 2018, Alexandru Botnar și familia sa nu au în proprietate bunuri imobile, bunuri mobile sau cote-părți în companii.

https://declaratii.ani.md/Documents/cni/previewDocHas/id/196015

Investigații jurnalistice

Culisele afacerii ”magazine electorale”

”Prin intermediul activității SRL Magazine Sociale Ilan Șor și echipa acestuia promovează PP Șor, fenomen catalogat de unii experți ca fiind finanțare indirectă a partidelor politice și chiar corupție politică.

Compania SRL Magazine Sociale a fost înregistrată pe 10 octombrie 2016. Inițial, fondatorul companiei era Asociația Obștească Pentru Orhei, condusă (la acel moment) de Ilona Șor (sora lui Ilan Șor), iar administrator – Alexandru Botnar.”

24 octombrie 2016

https://www.rise.md/prezidentiale2016/culisele-afacerii-magazine-electorale/