party-logo
Afiliere politicăPartidul “Șor”

Maxim Melnic (1797)Circumscripția 7

Informații despre candidat

1984-01-01

-

Șef Direcție Monitorizare și Control, S.A. Regia Apă Canal Soroca

Funcția curentă și activitatea profesională

În prezent, Maxim Melnic activează în calitate de Șef al Direcției Monitorizare și Control al S.A. Regia Apă Canal Soroca.

El este și co-fondator al două companii din or. Soroca – SRL Sor-Imobil (înregistrată în 2008, gen de activitate: închirierea bunurilor imobiliare) și SRL Publicația Periodică Sor-Reclama (înregistrată în 2010, gen de activitate: editarea ziarelor).

Activitate partinică

În urma alegerilor locale din 2011, Maxim Melnic devine consilier orășenesc în or. Soroca din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

 În 2014 se regăsește în Partidul Forța Poporului (PFP), fiind ales și Președinte al Organizației Teritoriale Soroca a PFP. În cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, acesta s-a situat pe locul 11 pe lista electorală a PFP, însă formațiunea din care făcea parte a obținut doar 0.73% din voturi.

 La începutul anului 2015 Maxim Melnic aderă la noul proiect politic al fostului prim-ministru Iurie Leancă. Astfel, acesta devine, în urma alegerilor locale din 2015, consilier raional în r. Soroca și consilier orășenesc în or. Soroca deja din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM). În mai-iunie 2016 însă el părăsește rândurile PPEM și se declară consilier neafiliat politic atât în consiliul raional, cât și în consiliul orășenesc.

 La 2 iulie 2018 este desemnat Reprezentant Împuternicit al PP Șor în r. Soroca.

Scurtă descriere a averii

Conform declarației de avere și interese personale, Maxim Melnic și familia sa dețin în proprietate un apartament de 65 m.p. (anul dobândirii – 2017), un teren și un autoturism.

https://declaratii.ani.md/Documents/cni/previewDocHas/id/186659