Afiliere politicăCandidat Independent

Veaceslav Cunev - 18.99% (3203)Circumscripția 44

Informații despre candidat

1968-06-06

mun. Chișinău

Director, SRL Slavans Grafica

Activitatea profesională

Veaceslav Cunev este antreprenor în domeniul IT, fondatorul companiei Deeplace.

Absolvent al Universității Tehnice de Stat din Moscova, din 1991 până în 2000 a activat în cadrul Departamentului tehnologii informaționale al Băncii Sociale, ocupând progresiv funcții de la programator până la Șef-adjunct al Departamentului.

Începând cu anul 2000 și-a lansat propria afacere în domeniul tehnologiilor informaționale, realizând pe parcursul anilor peste 100 de proiecte IT în domeniul administrației publice, bancare, sănătate, drept, etc. A participat în calitate de expert în diverse proiecte ale Băncii Mondiale, Organizației Națiunilor Unite și altor organizații internaționale. 

Din 2004 este lector la Universitatea Tehnică din Moldova la catedra ”Tehnologii Informaționale”, predând în cadrul cursurilor de master materiile ”Sistemele analitice” și ”Tehnologiile moderne pentru business”.

Din 2008 până în 2016 a fost Președintele Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC) din Republica Moldova. Din 2017 este membru al Consiliului economic pe lângă Președintele Republicii Moldova. 

Veaceslav Cunev este autorul unui ciclu de emisiuni TV și seminare dedicate subiectelor de dezvoltare a afacerilor și evoluției tehnologiilor informaționale la nivel global.

Mențiuni: Titlul de onoare «Maestro in TI» pentru meritele în domeniul dezvoltării tehnologiilor informaționale din Moldova.